Paul Gavriș nu mai este director adjunct al Direcției Rutiere Române. Cum s-a ajuns în această situație

Ziardecluj.ro informează că Paul Gavriș s-a retras din funcția de director adjunct al Direcției Rutiere Române după ce a pierdut un proces cu sursa anterior menționată. Mai mult decât atât, acesta a declarat pentru presa locală din Cluj că este victima unor înscenări puse la cale de către fosta sa soție.

De la ce a pornit tot

Paul Gavriș a pierdut procesul cu sursa anterior citată după ce acesta a dat publicația în judecată pentru că a publicat un videoclip cu privire la comportamentul pe care l-a avut în emisiunea ”România 9” difuzată la TVR.

După ce sursa anterior menționată a notat că Paul Gavriș este ”alcoolic”, acesta și-a făcut rost de o expertiză medicală care atestă că nu consumă deloc băuturi alcoolice. Mai mult decât atât, în documentul de la psiholog se arată că acesta nu are perturbări comportamentale.

Nu s-a arătat la termenul de judecată

Ziardecluj.ro mai spune că Paul Gavriș nu s-a prezentat la termenul de judecată care a avut loc pe 26 august. Sursa anterior citată a prezentat, în fața instanței, un videoclip care arată abaterile disciplinare ale lui Paul Gavriș. În înregistrare video pe care sursa anterior menționată a prezentat-o instanței, se pot observa abaterile disciplinare ale comisarului Gavriș.

Sursa anterior menționată mai spune că ceea ce se poate vedea în filmare încalcă ”art. 42 d) din Legea 360/2002 privind Statutul politistului, „Polițistul este obligat: d) să aibă o conduită corectă, să nu abuzeze de calitatea oficială şi să
nu compromită, prin activitatea sa publică ori privată, prestigiul funcţiei sau al instituţiei din care face parte”.

Mai mult decât atât, conform art. 41 lit. h) din
același act normativ, „Polițistul este dator: h )prin întregul său comportament, să se arate demn de consideraţia şi încrederea impuse de profesia de poliţist”.