Economistul Tommy Molloy de la FX Solutions a prezentat, pentru Business Insider, patru motive pentru ca moneda unică europeană să-şi continue evoluţia bună:

1. În ultima vreme, băncile centrale din Asia de Sud-Est şi-au acumulat sume importante în rezervele interne şi şi-au diversificat portofoliile. Majoritatea activelor sunt denominate în dolari, dau au început să cumpere şi euro sau chiar lire sterline.

2. Orientul Mijlociu a fost mereu un cumpărător cheie de euro, iar faptul că petrolul se vinde acum cu peste 100 de dolari pe baril, înseamnă că dispun de bani de cheltuială, mai ales când euro se vinde ieftin. "Apetitul Orientului Mijlociu pentru euro a fost mare doar atunci când moneda unică a fost cotată sub 1,3 dolari", a explicat Molloy.

3. Piaţa duce lipsă de euro în acest moment."Dacă pui un pistol la tâmpla cuiva şi îl întrebi "Cumperi sau vinzi euro?", raspunsul corect este că vinzi", a spus Molloy.

4. Băncile europene, corporaţiile şi firmele din industrie îşi repatriază fondurile din străinatate pentru a-şi întări balanţa comercială. Aceste tranzacţii întăresc moneda euro, în ciuda faptului că produc scădere economică.