Noul „chef” al BRD – Groupe Société Générale este Guy Poupet, care a preluat oficial postul de Preşedinte-Director General începând cu 1 ianuarie înlocuindu-lm astfel, pe Patrick Gelin care se va retrage din activitate.

Decizia a fost luată în urmă cu două luni fiind comunicată, oficial, astăzi, şi către Bursa de Valori Bucureşti, unde titurile BRD sunt tranzacţionate la categoria I făcând parte, cu o pondere de 19,46%, din componenţa principalului indice al BVB, respectiv BET.

Diplomat al Institutului de Studii Politice din Paris şi deţinător al unei licenţe în drept public, Guy Poupet  (foto) are 57 de ani şi lucrează în cadrul Grupului Société Générale din anul 1975. Şi-a început cariera ca inspector, iar apoi, din 1983, a ocupat poziţii de top management în filialele grupului din Argentina (director general adjunct al Banco Supervielle), Senegal (director general al Société Générale de Banque en Senegal), Cehia (vice-preşedinte şi director general adjunct al Komerčni Banka) şi Egipt (vicepreşedinte şi director general al National Société Générale Bank).

Guy Poupet va conduce atât structura de decizie executivă a băncii – Comitetul de Direcţie -, din care fac parte şi Directorii Generali Adjuncţi Petre Bunescu, Sorin-Mihai Popa, Hervé Barbazange şi Claudiu Cercel, cât şi Consiliul de Administraţie.

40 de ani la Société Générale

Patrick Gelin (64 de ani) lucrează în cadrul Société Générale din anul 1970, ocupând funcţii de conducere atât în reţeaua franceză a băncii, cât şi în cea internaţională. Patrick Gelin a fost între 1979 şi 1983 şeful Departamentului Sindicalizări din centrala Société Générale. Din 1983 până în 1986 a fost Commercial Manager al SG Londra, iar din 1986 până în 1989 a condus Société Générale Olanda, în calitate de Director General.

Din 1989 până în 1998 a condus Grupul de agenţii din Haut de Seine, precum şi Grupul de agenţii pentru clientela corporate din Paris. În 1998, Patrick Gelin a fost numit Director General al Société Générale Marea Britanie, iar din aprilie 2001 conduce BRD în calitate de Director General, funcţie pe care o cumulează în octombrie 2004 cu cea de Preşedinte al Consiliului de Administraţie.