Ouăle, legumele şi fructele (proaspete și în conserve) s-au scumpit cel mai mult în luna februarie comparativ cu luna anterioară, potrivit celor mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică (INS). Mai exact, luna trecută prețurile la ouă au fost cu 12,7% mai mari decât în ianuarie 2012, în timp ce cartofii s-au scumpit cu 5,72%. În ceea ce privește categoria de legume și conserve de legume, indicele prețurilor de consum a crescut cu 5,77% în februarie.

Singurul produs alimentar care a înregistrat o scădere a prețurilor practicate în februarie comparativ cu ianuarie este mierea, care s-a ieftinit cu 0,23%. Prețurile generale de consum au crescut cu 0,64% în februarie 2012 față de ianuarie 2012, avansul fiind de 2,59% comparativ cu nivelul înregistrat în aceeași lună a anului precedent.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, creșterile sunt însă mult mai mari. Ouăle s-au scumpit cu 20%, iar prețurile legumelor s-au dublat sau chiar triplat.

Crescătorii de oi spun că și prețul mielului a crescut cu 10% față de aceeași perioada din 2011. Cum nu există Paște fără miel, dar nici fără ouă, legume sau verdețuri, dacă tragem linie și adunăm, anul acesta, vom cheltui în plus cel puțin 50 lei pentru toate aceste produse.