„Nu am interzis, practic, ţinerea slujbelor, ci am stabilit anumite condiţii, care au fost respectate. De altfel, dacă aţi văzut, inclusiv astăzi, la slujba oficiată în Constanţa – Ion Corvin, cei care au participat la slujbă au respectat regulile, au purtat mască, au stat la distanţa care este stabilită prin ordinul comun şi mă bucur că a fost aşa”, a arătat premierul, în cadrul unei declaraţii de presă.

Autoritățile au dat dovadă de echilibru

Întrebat dacă apreciază că în ultimele nouă luni a fost încălcată libertatea religioasă, premierul a replicat că autorităţile au dat dovadă de echilibru în toate măsurile pe care le-au luat, prioritatea fiind reprezentată de apărarea sănătăţii şi vieţii oamenilor.

„A existat o perioadă în care nu s-a permis organizarea slujbelor în spaţii închise, din motive care au ţinut de protejarea sănătăţii, dar s-a permis organizarea, în anumite condiţii, în spaţii deschise. Acum, în anumite localităţi carantinate, s-a introdus măsura similară, şi anume aceea de organziare a slujbelor în aer liber, nu în interiorul bisericii, mai ales acolo unde există riscul de producere de aglomeraţii. Eu cred că prioritatea noastră trebuie să fie apărarea sănătăţii şi vieţii oamenilor şi am dat dovadă de echilibru în toate măsurile pe care le-am luat”, a mai spus Ludovic Orban.

La eveniment au participat aproape 300 de persoane

Aproximativ 300 de persoane, au participat luni, 30 noiembrie, fără incidente, la slujba religioasă săvârşită de arhiepiscopul Teodosie, alături de soborul de preoţi şi călugări invitaţi, cu ocazia celebrării praznicului Sfântului Apostol Andrei, la mânăstirea ce-i poartă numele, din localitatea Ion Corvin, conform informaţiilor furnizate de către prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, pentru agerpres.ro.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea