"Dacă Grecia intră în incapacitate de plată atunci şi Italia, Spania şi Irlanda le va urma, iar acest lucru va cauza o depreciere substanţială a monedei euro. Ar fi multă suferinţă de acum şi până atunci, dar dacă s-ar întâmpla acest lucru în următoarea lună cumpăraţi cât de mult euro puteţi", a răspuns investitorul la întrebărilor prezentatorilor postului TV.

Capital.ro informa ieri că ministrul german de finanţe le-a solicitat subalternilor să pregătească mai multe scenarii în cazul unui faliment al Greciei, conform Der Spiegel.

Mai mult, premierul grec, Georgios Papandreou, a declarat, ieri, la Salonic, unde mii de oameni protestau împotriva planului de austeritate, că "Prioritatea noastră este să salvăm țara de la faliment. Suntem deciși să luptăm pentru a salva Grecia, dar și zona euro de la un dezastru".

În acel timp, protestatarii afişau pancarde cu mesaje "Nu datorăm nimic, nu plătim nimic, nu vindem nimic, nu ne este frică".

Revenind la investitorul care împreună cu Soroş a prăbuşit lira, CNBC arată că Rogers a spus în urmă cu ceva timp că SUA sunt în faliment şi că plata datoriilor va fi destul de dificilă. Chinezii au făcut mari presiuni, mai ales în presă, cerând americanilor un plan de plata a datoriilor, întrucât o mare parte din bani provin din împrumuturi chineze.

Totuşi, Jim Rogers a recunoscut că are o expune foarte mare pe dolar, chiar dacă economia americană nu dă semne de revenire, după ce SUA a fost retrogradată la începutul lunii august 2011 de la cel mai ridicat rating.

"Singurul motiv pentru care am expunere pe dolar este că toată lumea, inclusiv eu, este extrem de pesimistă şi de câte ori se întâmplă acest lucru trebuie să te poziţionezi de cealaltă parte a baricadei" , a explicat Jim Rogers.
<object id="cnbcplayer" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0" height="380" width="400"> <param name="type" value="application/x-shockwave-flash" /> <param name="allowfullscreen" value="true" /> <param name="allowscriptaccess" value="always" /> <param name="quality" value="best" /> <param name="scale" value="noscale" /> <param name="wmode" value="transparent" /> <param name="bgcolor" value="#000000" /> <param name="salign" value="lt" /> <param name="movie" value="http://plus.cnbc.com/rssvideosearch/action/player/id/3000044741/code/cnbcplayershare" /> <embed name="cnbcplayer" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" bgcolor="#000000" quality="best" wmode="transparent" scale="noscale" salign="lt" src="http://plus.cnbc.com/rssvideosearch/action/player/id/3000044741/code/cnbcplayershare" type="application/x-shockwave-flash" height="380" width="400"></embed> </object>