Din 16 ianuarie, elevii se vor putea documenta de la televizor și prin internet cu privire la subiecte ştiinţifice din fizică, chimie, biologie, ecologie sau invenţii, în cadrul programului TV "Şcoala Discovery".
"Ceea ce ne propunem prin această initiațivă este să aducem lumea Discovery în sala de clasă, stimulând curiozitatea firească a elevilor față de știință, dar și să integram resursele audio-video și new media în procesul de educație", scrie pe site-ul proiectului.

Discovery Channel Romania va difuza o serie de programe educative în fiecare zi, de luni pana vineri, dar și în weekend, cu subiecte științifice, special selectate pentru a-i ajuta pe elevii claselor V – XII să înțeleagă mai bine fenomenele pe care le studiază la școală. Programele vor fi dublate în limba română, fără pauze publicitare.

Pentru internet, Discovery a gândit portalul scoala.discovery.ro, dedicat profesorilor, care pot descarca aici materiale-suport ce pot fi folosite la clasă, cu elevii. Site-ul mai include o grila de programe si un ghid pentru profesori , despre fiecare episod, care cuprinde  obiectivele lecției, seturi de întrebări, propuneri de activități în clasă și definiții pentru termenii de vocabular.