Parlamentul European a decis dotarea obligatorie a tuturor autovehiculelor de pe teritoriul UE cu Sistemul de Control al Stabilitatii – ESP, prevedere inclusa in „Regulamentul privind inregistrarea, vanzarea si utilizarea de autovehicule”.

„Prin introducerea acestor prevederi am reusit imbunatatirea sigurantei rutiere in Europa. Noile tehnologii trebuie sa fie introduse cat mai repede incurajand procesul de competitivitate al producatorilor europeni stabilind, in acelasi timp, standarde de siguranta”, a declarat europarlamentarul Andreas Schwab, cel care a fost desemnat raportor pentru acest proiect de act normativ.

„Scopul acestui nou regulament este acela de a consolida competitivitatea industriei europene de automobile”, se precizeaza intr-un comunicat al Parlamentului European.

_____________________________________________________________________________________

Noul regulament va intra in vigoare incepand cu 1 noiembrie 2011, un an mai devreme decat propusese Comisia Europeana find prevazuta, insa, si o perioada de tranzitie care va permite industriei auto adaptarea la noile cerinte.

„Principala mea preocupare este sa ne asiguram ca aceast nou reglement nu impune costuri suplimentare asupra consumatorilor si producatorilor”, a spus Andreas Schwab.

_____________________________________________________________________________________

Informatii complementare pot fi obtinute accesand urmatorul link:

New rules for greener, quieter, safer cars