‘De astăzi, deputaţii şi senatorii USR sunt în grevă japoneză, purtăm pe braţe aceste banderole cu ‘Fără penali’ pentru că aici este acum societatea. Miercuri avem moţiunea de cenzură. Astăzi vom distribui colegilor parlamentari PSD scrisoarea care a fost depusă vineri la liderul de grup, prin care le cerem să îi retragă sprijinul parlamentar domnului Liviu Dragnea pentru că situaţia în care se află domnul Dragnea încalcă însăşi Codul de conduită al PSD. Atunci, dacă acest partid pretinde că guvernează pentru România şi nu exclusiv pentru Liviu Dragnea, cum a dovedit în ultimul an şi jumătate, va trebui să respecte propriile reguli, dacă nu regulile statului’, a declarat Dan Barna, la Parlament.

El a spus că a pregătit câteva zeci de mii de banderole care vor fi distribuite cetăţenilor şi parlamentarilor care doresc acest lucru.

‘Vom distribui aceste banderole – am pregătit câteva zeci de mii – cetăţenilor care vor veni miercuri, începând cu ora 12,00 în Parcul Izvor în perioada votării moţiunii de cenzură. Invităm toţi cetăţenii să fie alături de ceea ce înseamnă democraţia şi să ceară demisia lui Liviu Dragnea şi demisia acestui Guvern care târăşte România afară din Europa’, a adăugat Barna.

El a precizat că greva japoneză este primul pas, menţionând că se poate ajunge la grevă generală în cazul în care Codul penal va fi adoptat prin ordonanţă de urgenţă.

‘În situaţia în care vom ajunge la ordonanţă de urgenţă, care va fi clar şi explicit pe nume personal, se poate merge mai departe spre o grevă generală, pentru că România nu trebuie să accepte. (…) În momentul de faţă România este la un pas spre dictatură, pe care, dacă îl face şi acceptăm ca un dublu condamnat penal să conducă Camera Deputaţilor, înseamnă că renunţăm la viitor’, a adăugat Barna. AGERPRES