Parlamentarii PDL au votat, miercuri seară, în majoritate, pentru remanierea Guvernului, înregistrându-se doar 12 abţineri, varianta ca Executivul să-şi depună demisia întrunind doar şase voturi “pentru”.

La întâlnirea de miercuri seară de la Parlament la care au participat premierul, miniştri, lideri PDL şi parlamentari ai partidului a fost votată remanierea Cabinetului, fiind înregistrate doar 12 abţineri.

De asemenea, a fost supusă votului şi varianta demisiei Guvernului, care a întrunit doar 6 voturi “pentru”.

Grupurile parlamentare PDL din Camera Deputaţilor şi Senat s-au reunit la ora 19.00, premierul Emil Boc prezentând parlamentarilor democraţi liberali o analiză a situaţiei economice a ţării. După această prezentare, parlamentarii au luat cuvântul pentru a-şi spune punctul de vedere.

Deputatul PDL Sever Voinescu a cerut, miercuri seară, la întâlnirea grupurilor parlamentare cu premierul Emil Boc, demisia Guvernului, pledând pentru un Executiv nou, au precizat pentru Mediafax, surse din PDL.

Boc: Am prezentat 2 variante – remanierea sau depunerea mandatului

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seară, că a prezentat parlamentarilor PDL două variante – depunerea mandatului întregului Guvern sau continuarea cu un Cabinet remaniat – opţiunea aleşilor democrat-liberali fiind cea legată de remaniere.

“Am venit în faţa parlamentarilor PDL, de care depinde, alături de partenerii de Guvernare, soarta Guvernului, şi am pus pe masă cele două alternative pe care le avem: prima alternativă a fost să analizăm depunerea mandatului întregului Guvern şi a doua opţiune, continuarea cu un Guvern remaniat. Opţiunea pe care am adoptat-o a fost aceea de a continuă cu un Guvern remaniat”, a spus Boc.