În jurul orei 07:30 GMT, "un bărbat a luat arma unui militar apoi s-a refugiat într-un magazin de pe aeroport înainte de a fi împuşcat mortal de forţele de securitate", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne. 

Nicio persoană nu a fost rănită pe aeroport, a precizat sursa citată. 

"Traficul aerian a fost complet întrerupt" pe acest aeroport internaţional, a anunţat aviaţia civilă franceză. 

Cele două terminale ale aeroportului din Orly (Sud şi Vest) au fost închise, iar pasagerii au fost evacuaţi, a precizat Aeroports de Paris (ADP), potrivit AGERPRES

O echipă de genişti se află pe aeroport pentru a determina dacă bărbatul avea asupra sa explozivi, a afirmat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet, precizând un perimetru de securitate a fost instituit pe aeroport şi importante forţe de securitate au fost trimise în zonă.

Militarul căruia i-a fost luată arma se afla în misiune de patrulare pe aeroportul Orly în cadrul operaţiunii Sentinelle, instituită ca urmare a atentatelor teroriste din ianuarie 2015 din Paris care au vizat sediul publicaţiei Charlie Hebdo. 

Vineri, un individ a ucis cu un cuţit două persoane în Paris, iar potrivit unei surse din cadrul Poliţiei, acesta ar fi strigat "Allah Akbar" în momentul atacului.

Alte surse din rândul forţelor de ordine susţin că actul ar putea avea la bază o problemă familială, relatează LeFigaro.fr, citat de Mediafax.ro.

Un incident armat s-a produs joi dimineaţă într-un liceu din Grasse, în Alpii Maritimi, informează BFMTV şi AFP.

Un bărbat aflat în posesia mai multor arme a deschis focul, vizându-l îndeosebi pe directorul liceului Tocqueville. Există temeri că mai multe persoane au fost rănite, transmite BFMTV, care adaugă că o persoană a fost reţinută. 

Potrivit Reuters, serviciile de urgenţă din Grasse, sudul Franţei, i-au avertizat pe Twitter pe locuitori să rămână în case, iar guvernul francez a lansat o alertă de atac terorist prin intermediul aplicaţiilor de telefon după incidentul din Grasse. 

O persoană a fost rănită uşor joi, în explozia produsă în momentul în care a deschis un plic la sediul Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi ale Băncii Mondiale din Paris, transmite joi postul BFM TV, citat de Reuters.

Agenţia britanică de presă citează totodată Departamentul de Poliţie potrivit căruia la birourile FMI şi ale Băncii Mondiale din Paris este în curs de desfăşurare o operaţiune a poliţiei.

După atentatele din noiembrie 2015 din capitala Franţei şi din regiunea pariziană, soldate cu 130 de morţi, Franţa se află în stare de urgenţă care a fost prelungită de mai multe ori şi care rămâne în vigoare până la 15 iulie a.c.