Părinții a sute de elevi, induși în eroare de Raluca Turcan! A anunțat de la Guvern o informație falsă

Totuși, informația era una falsă iar Guvernul a anunțat de curând faptul că proiectul de ordonanță nu a fost adoptat.

„Astăzi am aprobat două ordonanțe de urgență privind prelungirea șomajului tehnic și acordarea de zile libere părinților care supraveghează copiii aflați în școala online, și în ședința de guvern de vineri vom aproba normele metodologice pentru aplicarea Legii consumatorului vulnerabil. În felul acesta, acordăm un sprijin fiecărei categorii afectate de perioada în care ne aflăm”, a declarat de la pupitrul Guvernului României, Raluca Turcan.

Reacția Edupedu

În urma celor spuse de ministrul Muncii, edupedu.ro a sesizat informația falsă la mai puțin de o oră de la apariția ei în spațiul online.

„Edupedu.ro a sesizat informația falsă la mai puțin de o oră de la apariția ei în spațiul online, dar nici până la ora publicării acestui articol informația nu fusese corectată nici pe site-ul Guvernului, nici pe al Ministerului Muncii (unde nici măcar nu a fost publicată vreo informare în acest sens și nici pe pagina de Facebook a ministrului).

Apoi ministrul a repetat faptul că a fost adoptată în ședința de astăzi (n .red. – miercuri, 29 septembrie), oferind mai multe explicații despre buget și despre cum a fost folosită această măsură în primăvară-vară.

Presa centrală și locală a preluat imediat informația direct de pe pagina de socializare a Ralucăi Turcan, fără să mai conteze faptul că era falsă, fără să mai verifice informația la sursa primară – Guvernul României.

Guvernul scrie negru pe alb în documentul transmis redacțiilor și publicat pe site, că nu a fost adoptat proiectul respectiv, ci doar citit. Proiectul de OUG a fost prezentat „în primă lectură” și este trecut la capitolul „proiecte în analiză”. Potrivit surselor Edupedu.ro, ar fi lipsit mai multe avize pentru a putea fi aprobat în ședința de miercuri.

Pe site-ul Consiliului Economic și Social, unde Guvernul a trimis acest proiect de OUG pentru avizarea obligatorie, scrie că în ședința de miercuri, 29 septembrie 2021, instituția a amânat avizarea pentru că lipseau avizele de la 17 ministere și instituții”, a transmis sursa menționată.

Totodată, Edupedu scrie că proiectul ar urma să fie adoptat în ședința de guvern de mâine, după ce primește toate avizele.

Sursă foto: Dreamstime