"În 2011, operatorii de parcuri de distracţii din Europa vor investi peste de 400 milioane euro în dezvoltarea acestei industrii. Cele mai importante parcuri tematice şi de distracţie sunt în Franţa, care deţine 33% dintre veniturile directe produse de această industrie în Europa. Germania şi Regatul Unit sunt considerate, de asemenea, jucători importanţi pe piaţa de divertisment, cu o cotă de 17%, respectiv de 14% dintre veniturile totale directe generate la nivel european", a spus Eric Eberhart.

Cel mai popular parc tematic din Europa este Disneyland Park – Paris, cu peste 10 millioane de vizitatori anual. Industria parcurilor de distracţie este foarte dezvoltată şi în ţări precum Spania, Danemarca, Ţările de Jos, Italia şi Suedia. Aceste opt ţări cumulează aproximativ 93% dintre veniturile totale directe şi 88% din totalul vizitatorilor, conform datelor International Association of Amusement Parks and Attractions.

Numărul vizitatorilor pentru top 25 parcuri tematice în lume a înregistrat, în 2010, o creştere de 1,9% faţă de 2009 – 198,1 milioane vizitatori. Walt Disney Attractions, cu 120,6 millioane vizitatori, conduce detaşat în Top 10 lanţuri de parcuri tematice în lume.

În ceea ce priveşte Europa, numărul vizitatorilor pentru top 20 parcuri tematice a înregistrat o scădere de 1,8% din 2009, ajungând la 56,3 milioane vizitatori, conform raportului ‘The Global Attractions Attendance Report’, publicat de TEA (Themed Entertainment Association).
SURSA: Agerpres