„Conform informațiilor noastre, sperăm ca între sfârșitul acestui an și începutul anului viitor, să poată fi disponibile treptat trei sau patru vaccinuri”, a asigurat președintele Consiliului European, Charles Michel, intervievat de Rtl France.

Fostul prim-ministru belgian a precizat că, „în numele statelor membre, Comisia Europeană a semnat numeroase contracte pentru a se asigura că, atunci când vaccinurile vor fi disponibile, vom putea beneficia de dozele de care avem nevoie”.

Apoi, Michel a reiterat că nu va fi o „baghetă magică” care le va permite tuturor să fie vaccinați simultan, notează Rai News. 

Unele persoane vor necesita și două doze

De fapt, președintele Consiliului European a precizat că vor exista „probleme logistice care vor apărea”, deoarece unele vaccinuri vor fi administrate cu o singură doză, iar altele vor necesita două doze.

„Sunt chestiuni de logistică, conservare și desfășurare a campaniilor de vaccinare. Iată de ce vreau să îi mobilizăm pe șefii noștri de stat și de guvern pentru a grăbi lucrurile”, a mai adăugat. Michel a subliniat, apoi, că „atunci când este vorba de vaccinuri, am mobilizat resurse pentru a ne asigura că nu va fi haos când vor începe să fie disponibile”.