Pandemia stinge luminile din Las Vegas

Prin tranzacția respectivă își ia rămas bun de la Las Vegas și, cel puțin pentru moment, de la activitățile sale americane, concentrându-se pe Macao și Singapore, conform lastampa.it

Acordul prevede vânzarea de active fizice către Vici Properties pentru 4 miliarde de dolari, în timp ce Apollo Global Management va administra proprietăți de 2,25 miliarde. „Investiția demonstrează convingerea noastră într-o recuperare solidă a Las Vegas-ului, cu vaccinurile care revigorează industria divertismentului și a călătoriilor”, explică Apollo.

O lovitură majoră pentru capitala jocurilor de noroc

Pentru Strip și pentru Las Vegas, ieșirea grupului Las Vegas Sands, este o lovitură majoră. Poveștile lor sunt de fapt strâns legate de Sands, care a fost unul dintre protagoniştii revoluției orașului sub conducerea lui Adelson. Fondatorul Sands a anticipat vremurile și a fost primul care și-a dat seama că nu cazinourile reprezentau potențialul capitalei jocurilor de noroc, ci hotelurile, resorturile și centrele pentru convenții. O intuiție care a schimbat și a crescut succesul Las Vegasului, transformându-l într-o destinație nu numai pentru jocuri, ci și pentru distracție, chiar și pentru familii.

După boom-ul orașului, Adelson a ţintit Asia și Macao: un pariu bine plasat, dat fiind că activitățile asiatice au devenit acum coloana vertebrală a societății. Urmând calea lui Adelson și la mai puțin de două luni de la moartea sa, grupul Sands pariază acum pe Asia, unde vrea să-și consolideze investițiile cu încasările din vânzare.

Chiar dacă părăsirea Las Vegasului se traduce efectiv într-o oprire a activităților americane, Statele Unite rămân în inima gigantului Sands, care nu exclude deschideri în New York și Texas și priveşte cu un interes din ce în ce mai mare pariurile online, o piață pe care Adelson a refuzat-o mereu din motive morale. Numai că dispariţia lui Adelson a deschis o nouă eră pentru Sands, un capitol în care Asia joacă rol de protagonistă, iar pariurile online ar putea avea un spațiu amplu.

Sursă foto: Dreamstime