Panasonic Computer Solutions Company, producătorul laptopurilor ultra-rezistente din gama Toughbook®, a lansat versiunile îmbunătăţite ale modelelor Panasonic Toughbook 30 cu clamshell şi Toughbook 19 convertibil în TabletPC.

Laptopurile rezistă la căderi de la aproape 1m de sol, la temperaturi extreme, la şocuri şi vibraţii şi la infiltrări cu apă sau alte lichide. Cele două modele beneficiază de o autonomie de până la 10 ore.

Atât Toughbook 30 cât şi Toughbook 19 au memorie extinsă, o capacitate mai mare a harddiscului şi o autonomie cu 40% mai mare decât în versiunile anterioare. De asemenea, optional, acestea pot fi livrate cu medii de stocare SSD.

Ambele modele sunt certificate de către Departamentul de Apărare al Statelor Unite, fiind ranforsate cu carcase din aliaj de magneziu, tastaturi şi porturi încastrate astfel încât să nu permită infiltrarea apei sau a altor lichide în sistem.

Mai mult, dispun de sisteme de încălzire a hard-discului în timpul utlizării laptopului la temperaturi foarte scăzute, conectori interni flexibili şi tehnologii care le conferă rezistenţă la şocuri.