Panasonic Lumix G3 este echipat cu un senzor de 16 megapixeli şi beneficiază de autofocus light-speed care permit utilizatorului să captureze momentele cele mai interesante, în imagini de o calitate excepţională, ce putea fi atinsă până acum doar cu modelele DSLR.

Cu 25% mai mic decât predecesorul Lumix G2, cântărind mai puţin de 340 grame şi fiind totodată uşor de manevrat, noul Lumix G3 permite utilizatorului să obţină fotografii memorabile.

Lumix G3 oferă cel mai rapid autofocus din lume, situate la un nivel de aproximativ 0,1 secunde.  O gamă largă de moduri AF este disponibilă, de asemenea, inclusiv AF pe zone multiple cu până la 23 de arii de focalizare, Face Detection şi AF Tracking, ceea ce înseamnă că LUMIX G3 poate fixa un subiect şi poate păstra focus pe el chiar şi dacă acesta se mişcă.

Viteza de declanşare în cazul fotografierii în cascadă a fost îmbunătăţită: cu 4 cadre pe secundă la o rezoluţie de 16.0-megapixeli şi cu 20 de cadre pe secundă la 4.0 megapixeli, Lumix G3 face capabilă surprinderea unor momente deosebite la rezoluţii înalte.

Fotografii în 3 dimensiuni

Lumix G3 poate adăuga o nouă dimensiune fotografiilor, cu ajutorul obiectivul 3D Lumix G 12.5mm / F12. Obiectivul generează fotografii 3D fără distorsiuni şi fără decalaje între imaginile pentru ochiul stâng şi pentru cel drept, chiar şi în cazul obiectelor aflate în mişcare.

Noul aparat va fi disponibil şi în România începând cu luna iunie, iar preţul acestuia va fi de aproximativ 3.399 lei.