Noua tabletă Toughbook va acoperi o nişă din piaţa acestor dispozitive mobile, fiind un model ranforsat, destinat utilizării în cadrul companiilor şi altor instituţii ce pun preţ pe funcţionalitate, durabilitate şi securitate sporite. Beneficiind de toate aceste caracteristici, noua tabletă Panasonic va răspunde nevoilor unei varietăţi mari de utilizatori, atât din zona guvernamentală, a forţelor de securitate cu grad înalt de mobilitate, din cea a IMMurilor, dar va fi potrivită şi pentru  manageri IT şi de securitate sau directori financiari.

Din perspectiva functionalităţii, tableta Toughbook nu va fi echipata cu un ecran lucios, precum cel al modelelor existente  deja pe piaţă, care este aproape imposibil de vizualizat în mediul exterior. Tableta va beneficia de un ecran cu luminozitate mare, vizibil şi afară, la lumina zilei, astfel încât utilizatorii mobili pot citi informaţiile de pe ecran şi pot opera tableta cu uşurinţă. Noua tabletă va fi echipată şi cu un stilou activ ce va permite utilizatorilor care lucrează în vânzări, relații cu clienții sau la puncte de  vânzare mobile să înregistreze semnături pe ecranul multi-touch cu diagonala de 10,1inch XGA.

Operarea în medii enterprise necesită un nivel de securitate sporit ce nu este în prezent disponibil pe tabletele de pe piaţă. Pentru a acoperi această nevoie, noua tabletă Toughbook este proiectată cu un sistem de securitate sporit la nivel hardware.

Tableta va  fi echipată cu modul GPS, o durată mare de viaţă a bateriei, accesorii profesionale şi, opţional, un modul 3G mobile broadband ce se poate preinstala.
Având și modul broadband, tableta Android va oferi acces rapid la aplicaţii şi date ce ar putea îmbunătăţi semnificativ posibilitatea utilizatorilor de a lua decizii critice care să îmbunătăţească serviciile în relaţia cu consumatorii, prin livrarea de rezultate într-un timp mai scurt.

Brandul Toughbook este cunoscut pentru durabilitatea şi rezistenţa echipamentelor, chiar şi atunci când sunt utilizate în condiţii de mediu extreme, iar tableta Toughbook nu va face excepţie.