Toughbook CF-53 este cu 15% mai uşor şi cu 5% mai subţire decât generaţia anterioară şi este prevăzut cu un mâner special care facilitează transportul său. Ideal pentru a fi utilizat în companiile mici şi mijlocii sau în teren, CF-53 este proiectat conform criteriilor utilizate în standardele militare, ceea ce presupune că este în continuare funcţional după ce este scăpat de la înălţimi de până la 76 cm sau după ce este expus la vibraţii şi umiditate.

Toughbook CF-53 face faţă cu uşurinţă loviturilor şi zgârieturilor de zi cu zi datorită carcasei din magneziu, balamalelor din oţel, a sistemelor de protecţie la impact în cazul componentelor-cheie precum ecranul şi hard-discul, demonstrându-şi rezistenţa şi la apă (în cazul tastaturii).

Toughbook CF-53 este echipat cu modul 3G Ericsson -F5521GW- HSPA+ (DL: 21 Mbps), wireless ready connection manager şi opţional funcţia Wake On Wireless asigurând astfel tuturor celor ce lucrează de la distanţă, o conectivitate permanentă.  Cu chipset-ul Intel QM67 Express este disponibilă şi funcţia anti-furt.

Porturile clasice nu lipsesc din echiparea noului model, notebook-ul fiind prevăzut pentru mai multă flexibilitate cu un conector serial sau două sloturi PC Card (doar în versiunea pentru domeniul auto) şi al doilea port LAN, făcându-l ideal pentru a fi utilizat pentru diagnosticări în industria auto.

Întreaga serie de notebook-uri Toughbook a fost echipată cu a doua generaţie de procesoare Intel Core i5-2520M vPro pentru performanţe operaţionale crescute şi cu motor grafic Intel Q67 Express Chipset pentru sporirea capabilităţilor multimedia. Ecranul HD LED cu diagonala de 14 inch are un strat anti-reflexie şi anti-strălucire pentru a fi mai uşor utilizat atât în spaţii închise cât şi afară, în aer liber sau la lumina soarelui. Datorită porturilor USB 3.0, utilizatorii pot transfera datele mult mai rapid de pe medii de stocare externe compatibile USB 3.0.

 “Datorită capacităţii de a susţine o varietate mare de operaţiuni în diferite medii, dar şi preţului accesibil pentru un laptop cu design certificat MIL-STD, ne aşteptăm să devină cel mai bine vândut model de notebook semi-ranforsat din Europa”, spune Stephen Yeo, european marketing director la Panasonic Toughbook.

Toughbook CF-53 va fi comercializat din iunie. Versiunea standard va costa 1.544 euro plus TVA, iar versiunea cu touchscreen 1.999 euro plus TVA.