Clădirea este la doar câţiva paşi de kilometrul zero al oraşului şi a găzduit, în timp, Palatul Copiilor, Casa Studenţilor şi Curtea de Apel din Craiova.

 De cinci ani, imobilul îşi caută cumpărător. Construcţia a fost începută în anul 1900, după proiectele unui arhitect italian. Istoricii spun că Palatul Mihail Băilişteanu a fost ridicat chiar pe locul fostei case unde s-a născut şi a copiărit câţiva ani Nicolae Titulescu, o casă modestă, un parter cu gârlici, un fel de casă ţărănească.

În 1907, lucrările au fost întrerupte şi au fost reluate în 1914, iar stilul arhitectural s-a schimbat. Naţionalizarea din anii 1950-1952 a schimbat destinaţia imobilului. Aici a fost Palatul Pionierilor, Casa Studenţilor şi, după 1990, timp de 15 ani, aici a funcţionat Curtea de Apel Craiova

După ce magistraţii s-au mutat într-un service dezafectat, monumentul istoric a fost părăsit, iar proprietarii încearcă să-l vândă de apropae 5 ani. 

 Anunţul care apare pe mai multe multe site-uri imobiliare arată cât de valoroasă este clădirea. Suprafaţa totală a terenului este 1848 mp., iar suprafaţa construită la sol 794 mp. Imobilul are peste 65 incaperi, anexe, 8 grupuri sanitare şi acces la toate utilitatile. 

 Proprietarii oferă două variante de vanzare: 

 -Varianta I: Pret pentru intreg imobilul 2.100.000 euro 

 -Varianta II: vand 50% din casa cu pretul de 350.000 euro plus drepturile de autor gratuit. 

 Până acum, însă, nimeni nu s-a arătat interesat să cumpere impozanta clădire. 

 Nicolae Titulescu a fost diplomat, profesor şi om politic român, ministru al afacerilor străine, preşedinte al Ligii Naţiunilor şi membru al Academiei Române. El s-a născut la Craiova, scrie adevarul.ro.