Un tânăr din Iaşi a trăit regește pentru aproape doi ani de zile după ce a luat cardul bancar și codul PIN al uneia dintre cele mai bogate doctoriţe din oraş. În vara anului 2019, respectiv pe 14 august 2019, atunci când Ştefan Iulian Pleşcan (36 de ani) a ajuns în casa doctoriţei în vârstă de 84 de ani, din municipiul Iaşi, „a sustras un card aparținând acesteia, aferent unui cont deschis la Raiffeisen Bank, dar și codul PIN scris pe o foaie, din poșeta persoanei vătămate”, spun procurorii.

În acel moment, bărbatul avea datorii de aproape 3.000 de lei la o firmă de recuperări și s-a hotărât să fure banii din contul doctoriţei. Cu toate acestea, el nu s-a oprit doar la banii pe care îi avea ca datorie, ci a continuat să fure timp de aproape doi ani.

Doctorița aproape de infarct când a văzut dispariția banilor

„La datele de 14 august 2019 și 16 ianuarie 2021, în timpul unor vizite la domiciliul persoanei vătămate, Elena D., în vârstă de 84 de ani, din municipiul Iași, a sustras un card aparținând acesteia, aferent unui cont deschis la Raiffeisen Bank, dar și codul PIN scris pe o foaie, din poșeta persoanei vătămate.

În perioada 14 august 2019 – 21 ianuarie 2021, folosind în mod repetat cardul bancar sustras, inculpatul a efectuat fără drept 126 de tranzacții din contul personal al persoanei vătămate și 46 de operațiuni de interogare sold, de la bancomate aflate în municipiul Iași, cauzând astfel un prejudiciu în valoare totală de 235.330 de lei”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, pentru bzi.ro.

În momentul în care fosta doctoriță a verificat contul și a constatat că i-au dispărut banii, nu mai puțin de 230.000 de lei, a fost la un pas de un infarct. Cu toate acestea, medicul nu a ezitat și a mers direct la Poliție. În urma unei anchete desfășurate de oamenii legii, aceștia au ajuns la Ștefan Iulian Pleșcan. Individul a fost ridicat și dus la audieri. Acesta a fost trimis în judecată pentru furt, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic.