În ultimii ani, Prime Telecom și-a consolidat poziția de lider pe piața locală de telecomunicații datorită utilizării pe scară din ce în ce mai largă a serviciilor de tip broadband, compania având capabilitatea de a furniza capacități extinse și servicii cu viteze mari precum: Ethernet, dark fiber și linii închiriate. În plus, Prime Telecom dispune de o soluție avansată de colocare a echipamentelor de telecomunicații, deținând propriul centru de colocare echipat cu sisteme moderne de climatizare, ventilație, supraveghere video și detecție a incendiilor.

Rețeaua extinsă de fibră optică permite furnizarea serviciilor de internet și date la cele mai ridicate standarde în întreaga țară. La nivel național, Prime Telecom a dezvoltat rețele de fibră opticăîn toate orașele reședință de județ, între care operează propria sa rețea DWDM cu capacități instalate de Nx10G. Rețeaua națională interconectează peste 100 de puncte de prezențăși 40 de rețele metropolitane, compania fiind reprezentată local prin filialele din Cluj și Iași. Tranzitul internațional se realizează prin conectarea cu o serie de parteneri din țările învecinate precum Ungaria, Serbia, Bulgaria și Moldova.

Calitatea serviciilor oferite a fost recunoscută de către organisme internaționale și certificată conform SR EN ISO 9001:2008, SR EN ISO 14001:2005, SR ISO/IEC 27001:2005, SR OHSAS 18001:2008 / OHSAS 18001:2007.

Prime Telecom a dezvoltat un portofoliu diversificat de clienți, format din companii mari și medii, operatori de telecomunicații din România și din străinătate, furnizori de servicii de internet, instituții guvernamentale, autorități locale, instituții de învățământ și culturale.

Echipa tehnică formată din 90 de specialiști în dezvoltarea rețelelor și configurarea programelor software asigură mentenanțăși suport 24/24h, 365/365 și o funcționalitate de peste 99,8%. Suportul tehnic permanent este asigurat de propriile echipe de intervenție, timpul de răspuns fiind astfel foarte redus.

Soluțiile oferite de Prime Telecom sunt flexibile, scalabile și au la bază o rețea de fibră optică solidăși bine planificată. În plus, în funcție de cerințele specifice ale clienților, Prime Telecom are capacitatea de a oferi servicii integrate precum soluții ITS, CCTV, control acces, detecție incendiu, alarmare etc.