Conferinta Asociatiei Romane de Gemoterapie si Homeopatie  a fost indeaproape sustinuta de compania PlantExtrakt din Cluj, cel mai mare producător roman de extracte gemoterapice.

Lider de necontestat al homeopatiei si gemoterapiei in Romania si avand  o  experienta de peste 20 de ani, Laboratoarele PlantExtrakt au introdus Gemoterapia in Romania inca din  anul 1995. Acest lucru a fost  reconfirmat de domnul Igor Kiril Peev-administratorul si patronul companiei in timpul conferintei:

„ Laboratoarele PlantExtrakt introduceau in Romania gemoterapia in anul 1995, după doi ani de tatonare in randul medicilor  a interesului pentru aceasta “nouă fitoterapie” cu extracte din partile tinere de plante. Iata-ne astazi, in anul 2011,bucurosi ca putem sustine dezvoltarea unei asociatii profesionale care isi propune sa contribuie la cunoasterea si dezvoltarea acestei terapii naturale!”

In Romania, gemoterapia este cunoscuta si practicata de tot mai multi medici care s-au specializat in domeniul terapiilor naturale in decursul anilor.

In cadrul laboratoarelor PlantExtrakt, homeopatia, fitoterapia si gemoterapia formeaza un portofoliu complet, in care echipa de specialisti ai companiei isi poate valorifica experienta prin inovatie.

PlantExtrakt lucreaza la cele mai inalte standarde de calitate, in linie cu Farmacopeea Europeana. Pentru fabricarea de macerate glicerinice (gemoterapie)  se utilizeaza planta proaspata, recoltata din culturi proprii,
aflate in zone nepoluate, la distanta de aglomerarile urbane sau industriale.

Cu o cifra de afaceri de 13,500,000 ron, dublata in ultimii 2 ani, PlantExtrakt este lider si formator al pietei autohtone de homeopatie si gemoterapie si unul din cei mai importanti jucatori ai pietei de fitoterapie.
Aceste rezultate se datoreaza si faptului ca , in permanenta, Plantextrakt lanseaza pe piata produse noi. Astfel, numai in ultimile 6 luni au fost introduse pe piata 6 produse . Totodata, a fost reinnoita baza de fabricatie de langa Cluj si exista planuri ca, pana in anul 2013 sa se  ridice o noua fabrica in Cluj pe o suprafata de 10,000 mp. In acest fel,  capacitatea de productie va creste  de 4 ori.

PlantExtrakt este prezenta si pe piata externa prin exporturi  in Japonia, Ucraina, Austria, Lituania, Franta, Anglia, Kazahstan, Letonia si Estonia.
PlantExtrakt este in  top 5 – cei mai mari producatori  de tincturi homeopatice si tincturi mama din Germania- una dintre cele mai selective piete din lume.