Lăsați-le jos, în buzunare de exemplu, veti găsi locul de un calm desăvârşit, având în vedere vaporizarea banilor din ultimii  ani.Să ne aruncăm pentru o scurtă baie, stilul fluturele amețit, în gigantul pahar cu lichid inflamabil, suc de mere şi gheață pisată, clişeul predictibil ,,trezeşte-te şi plângi” în dimineața cu deficit Zimbabwean de bună dispoziție.
E  inutil să tragem la sorți cine a sorbit toată noaptea din paiul păgubaş, pentru că durerea de cap ne-a plesnit pe toți.Până în momentul de față, analiștii analizează, comentatorii comentează, iar teoreticienii…exact. Totuși,  le-a scăpat din vedere evidentul și nu e de mirare, date fiind uităturile matinale cvadruplu spiralate. Deci, petrecerile, doamnelor și domnilor mahmuriți.
Petrecerile – inocentele întruniri festiviste care au metamorfozat GM-ii, CEO-ii, CFO-ii, CCO-ii plus alte acronime misterioase, în elefanți însetați care bâjbâie dis- de-dimineață după cisterne de suc de struguri, butoaie de zeamă de varză sau fântâni de apă amăruie. Efectele au început să se manifeste din ce în ce mai psihedelic: cursul valutar a început să fie calculat după sesiuni intense de Ala Bala Portocala, bancherii au descoperit farmecul dansatoarelor din buric, investitorii s-au convertit în hipioți, iar guvernele au început să inițieze legislații fiscale inspirate din comic book-uri contrafăcute în anii  ‘60.
Nu vă imaginați că urmările au măturat podeaua doar cu universul financiar. Nu, dimpotrivă, şi lumea de cealaltă parte a tejghelei a început să dezvolte apucături de after-party la fel de tulburi: unii au avut impresia că se pregătesc de casting la MTV Cribs şi au început să facă  credite pentru palate babiloniene, mamele şi tații au început o lichidare isterică a economiilor după mintea copiilor, iar adolescenţii să ardă bani prin mall-uri de parcă organizau focuri de tabără la Polul Nord.
Nimeni nu şi-a imaginat că aceste petreceri inocente vor ruina diminețile în aşa hal, încât Boogie-Woogie va deveni laitmotivul piețelor financiare din întreaga lume. Cei din anii ‘30 ne-au avertizat: ,,Nu subestima şi consecințele unei dureri de cap”. Din fericire, avem remediul: ,,acul de spart bulele financiare”, ,,dopul pentru robinetul de scurs bani”, ,,antipanicatorul bancar”.
Mai simplu spus: cele două  comprimate efervescente. Ele ne pot aduce pe calea cea dreaptă. Înapoi de pe cele 7 cărări, fără urmările matinale lăsate de petreceri precum greața arteziană, setea halucinogenă sau toboşari care dau audiție în cap.
Doamnelor şi domnilor, de o parte şi cealaltă a tejghelei, să ne efervescentizăm paharele cu câte două comprimate după orice petrecere de pomină. Și să ne revenim odată din această Depresie, atât de bine, încât să ne pudrăm obrajii cu fişicuri de bani hiper valorizați, gata de vizite la stomatologi nomazi pentru implanturi de molari şi incisivi din aur masiv.