Reprezentanţa nu poate efectua operaţiuni legate de afaceri, a explicat Csaba Prutkay, şeful oficiului din Beijing, într-un interviu acordat China Daily. 

În ultimele 12 – 18 luni, OTP Bank a finalizat patru achiziţii în Ungaria, Croaţia, România şi Serbia, a afirmat Sándor Pataki, director pentru relaţia cu investitorii de la banca maghiară. 

"În următorii doi ani, banca intenţionează să cheltuiască aproximativ un miliard de dolari pentru achiziţii, pentru creştere şi pentru a crea valoare suplimentară acţionarilor noştri", a afirmat Pataki la inaugurarea biroului de la Beijing. 

Întrebat ce ţări sau regiuni sunt ţinta planului de consolidare a băncii, Prutkay a răspuns că în viitor OTP va face achiziţii doar în Europa Centrală şi de Est (CEE). În privinţa pieţei chineze, oficialul OTP a declarat: "După doi de funcţionare a reprezentanţei, vom decide unde să investim". 

Capitalizarea de piaţă a OTP se ridică la 10,5 miliarde de dolari, fiind cea mai mare companie din Ungaria.

OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1.500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice. 

 AGERPRES