Clienţii pot solicita această facilitate până la data de 27 februarie 2015, în unitatea în care au semnat iniţial contractul de credit.

OTP a precizat că 'începând cu 16 ianuarie, 2015, în urma unei analize care vizează istoricul clientului şi condiţiile actuale ale acestuia, clienţii vor putea beneficia de o reducere temporară cu până la 1,5 puncte procentuale a marjei ratei de dobândă la creditele în CHF cu dobândă variabilă, pentru o perioadă de trei luni'.

Managementul băncii arată că OTP Bank România 'va analiza constant evoluţia pieţei şi îşi asigură clienţii că va continua să găsească măsuri de protecţie adaptate nevoilor reale ale acestora, pentru a-i susţine în asemenea situaţii neaşteptate'.

"Evenimentele recente care au condus la aprecierea record a francului elveţian ne determină să reacţionăm rapid şi să adoptăm o măsură imediată de susţinere a clienţilor noştri care au contractat credite în această monedă. Eforturile noastre se îndreaptă către protecţia clienţilor faţă de consecinţele unui mediu economic volatil. Vom analiza constant evoluţia pieţei şi vom adopta măsuri suplimentare, în cazul în care va fi necesar", a precizat preşedintele OTP Bank România, Laszlo Diosi, într-un comunicat.

Francul elveţian s-a apreciat, joi, cu aproape 30% în raport cu moneda euro, după ce Banca Naţională a Elveţiei (BNS) a abandonat pragul de 1,20 franci pentru un euro, pe care l-a practicat în ultimii trei ani.

Vineri, la Banca Naţională a României, francul elveţian era cotat la 4,4228 lei, faţă de 3,7349 lei, la începutul săptămânii.

OTP Bank România este subsidiară a OTP Bank, grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est.AGERPRES

Te-ar putea interesa și: