OTE, cea mai mare companie de telecomunicaţii din sud-estul Europei, se confruntă cu un deficit de finanțare între 500 de milioane de euro și 700 de milioane și urmează să adopte, până la sfârșitul primului semestru, decizii ce au ca scop creșterea lichidității și reducerea costurilor de operare, scrie Bloomberg. Publicaţia Naftempotiki nu citează nicio sursă.
OTE are datorii de peste 2 miliarde de euro: un împrumut de 763 milioane care va deveni scadent în această toamnă, unul de 894 milioane euro care ajunge la scadenţă anul viitor, plus o emisiune de bonduri de 1,24 miliarde de euro.
Grecii de la OTE au anunţat că nu vor plăti dividende anul acesta şi ca urmare a pierderilor înregistrate în T4 din cauza Romtelecom. Pierderile de 253,2 milioane de euro înregistrate de Romtelecom în trimestrul patru au făcut ca întreg grupul OTE să posteze o pierdere de 77,1 milioane euro. Veniturile grupului înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări au fost de 408,3 milioane euro.
Cosmote este al treilea operator de pe piaţa de telefonie mobilă din România, cu 6,5 milioane de clienţi la sfârşitul lui septembrie 2011, dintre care 22,8% abonaţi. Compania avea, la aceeaşi dată, 1.230 de angajaţi în România.

Lansată în 2005, Cosmote România a înregistrat cea mai rapidă dezvoltare a reţelei din Europa, conform raportului Citigroup din iunie 2007. În mai puţin de cinci ani, Cosmote România şi-a depăşit competitorii în ceea ce priveşte reţeaua de acoperire naţională.

În prezent, Cosmote România oferă acoperire pentru 99% din populaţie şi 90% din teritoriu. Cosmote România este divizia locală a Cosmote Group, operatorul cu cea mai extinsă prezenţă în sud-estul Europei, care are o bază de 20.5 milioane de clienţi în Grecia, Albania, Bulgaria şi România.