202-49365-oskar3.jpgEnterprise Investors, pentru că fondul de venture ca­pi­tal pe care îl ad­mi­nistrează, Enterprise Venture Fund I (EVF I), a semnat prima sa investiţie în România. În urma contractului agreat, EVF I va pune la dispoziţia Smartree Romania, cea mai mare companie românească de externalizare a serviciilor de resurse umane, un capital de expansiune în valoare de trei milioane de euro în schimbul unui pachet de 56% din acţiunile companiei. Smartree Romånia, fondată de Eric Kish, procesează mai mult de 30.000 de salariaţi pe lună, folosind un software performant care a fost dezvoltat intern. Vânzările sale s-au ridicat în 2009 la circa 3,5 milioane de euro. EVF I este primul fond de venture capital al EI, cu un capital ce totalizează 100 milioane de euro.

202-49366-oskar2.jpgFundaţia Principesa Margareta, pentru că a selectat în cadrul programului „Tinere talente” – ediţia 2010 douăzeci de tineri artişti ce vor primi burse în valoare totală de 20.000 euro. Bursele vor acoperi participări la concursuri naţionale şi internaţionale, workshopuri în România şi în străinătate, achiziţionarea de instrumente şi materiale de lucru. Programul „Tinere talente” a avut anul acesta două secţiuni: arte plastice şi muzică. Pentru fiecare secţiune Fundaţia acordă câte zece burse, fiecare bursă având valoarea de 2000 de euro.

202-49367-oskar1.jpgMr. Bricolage, pentru inaugurarea, la Iaşi, a celui mai mare magazin de bricolaj din România al reţelei. Noul magazin, ce pune la dispoziţia clienţi­lor produse pentru casă şi grădină, reprezintă o investiţie de circa şapte milioane de euro şi se întinde pe o suprafaţă de circa 10.000 de metri pătraţi. Mr. Bricolage este prezent în România cu alte două magazine, unul în Bucureşti şi celălalt în Piteşti. În prezent, Mr. Bricolage este unul din primii trei jucători din cea mai mare piaţă de bricolaj din Europa, cea franceză şi din Europa de Est, cu o cifră de afaceri totală de peste 1,7 miliarde de euro.