150-27425-oskar5.jpgRBS România, pentru că a investit anul trecut, potrivit datelor publicate săptămâna trecută, 260.000 de euro în proiecte de responsabilitate socială corporativă. În 2008, RBS România a derulat, pentru al şaselea an consecutiv, programul „Valori Europene“, în parteneriat cu ASE, în scopul promovării bunelor practici europene în domeniul financiar-bancar. Banca mai desfăşoară programe de protecţie a mediului; din 2006, instituţia a reciclat peste 52 de tone de hârtie.

150-27426-oskar4.jpgInstitutul Cultural Român, pentru că organizează expoziţia internaţională „Culorile Avangardei“. Aceasta va ajunge la Lisabona (Museu Nacional de Arte Contemporanea), Roma (Museo d’Arte Contemporanea di Roma) şi Praga. Expoziţia cuprinde 65 de lucrări din perioada 1910 – 1950. România a fost, în perioada interbelică, unul dintre centrele europene ale mişcării de avangardă, prin nume ca Marcel Iancu sau Victor Brauner.

150-27427-oskar3.jpgCatedra UNESCO – The International Theatre Institute (UNESCO – ITI), organism internaţional neguvernamental, pentru că a inaugurat Studio­ul Internaţional UNESCO de Teatru „André-Louis Perinetti“, aflat în Capitală. Studioul este situat pe Bulevardul Magheru nr. 27 şi are o capacitate de 95 de locuri. Catedra UNESCO – ITI (al cărei preşedinte este Corneliu Dumitriu, profesor la UNATC) este un organism înfiinţat de către Congresul Mondial al Teatrului.

150-27428-oskar2.jpgAlberto Manca şi Andreea Zoderu, elevi la licee din Bucureşti, respectiv Iaşi, pentru că au fost premiaţi la finala de la Sofia a celei mai recente ediţii a competiţiei internaţionale [email protected] Challenge. Manca şi echipa din care a făcut parte au conceput o soluţie de e-government destinată consultărilor electorale. Competiţia este organizată de British Council şi Junior Achievement România.

150-27430-oskar1.jpgSmithfield Prod, pentru că a lansat programul „Hrană pentru suflete“, în cadrul căruia compania oferă produse alimentare ONG‑urilor care au în grijă persoane defavorizate. Trei astfel de organizaţii din judeţul Timiş, care adăpostesc circa 100 de persoane defavorizate, au fost beneficiarele acestui program. La nivel mondial, compania Smithfield Foods a distribuit anul trecut 1.500 de tone de produse din carne în beneficiul persoanelor defavorizate.