22-1210-cinci.jpgBill Gates, preşedintele Microsoft şi cel mai bogat om al planetei, pentru că a inaugurat Centrul Global de Suport Tehnic al Microsoft în Bucureşti. Momentul a marcat zece ani de activitate al companiei americane în România. Bill Gates a participat şi la lansarea în România a Microsoft Windows Vista, Microsoft Office 2007 şi Microsoft Exchange Server 2007. Gates a primit din partea preşedintelui Traian Băsescu ordinul naţional Steaua României în grad de comandor.

22-1211-patru.jpgCristi Puiu, regizor, pentru că filmul său „Moartea domnului Lăzărescu“ a câştigat cea de-a patra ediţie a „World Cinema Award“. Filmul a fost nominalizat pe baza voturilor celor mai importanţi critici britanici, ale directorilor şcolilor de film şi ale organizatorilor de festivaluri din Marea Britanie. Premiul a fost oferit de canalul BBC Four. „Moartea domnului Lăzărescu“ a mai câştigat şi premiul „Un certain regard“ la ediţia din 2005 a Festivalului de la Cannes.

22-1212-trei.jpgClaudiu Victor Gheorghiu, artist plastic, pentru că a câştigat Premiul Special al Criticii la cea de-a II-a ediţie a concursului „Premio internazionale di pittura, scultura e grafica BOE“, organizat la Palermo (Italia). Opera premiată este „Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca cu scene din viaţa sa“ (o tempera cu ou pe lemn, având dimensiunile de 25×20 cm). Concursul a fost organizat de Centro Diffusione Arte din Palermo, editorul prestigiosului bilunar de artă BOE. Au fost înscrise 1.300 de lucrări din care doar 268 au ajuns în finală.

22-1213-doi.jpgBanca Comercială Română (BCR), pentru că este prima bancă care a depăşit 10.000 de Point of Sales (POS) instalate. Potrivit băncii, 95% din POS-uri se regăsesc la mai mult de 7.000 de comercianţi, restul fiind instalate în unităţile băncii. BCR are în portofoliu circa 2,2 milioane de carduri active, de debit şi de credit, cu utilizare în ţară şi în străinătate. Banca are în prezent 477 de sucursale şi agenţii în întreaga ţară în majoritatea oraşelor cu peste 10.000 de locuitori.

22-1214-unui.jpgFlamingo, grup de retail, pentru că a inaugurat magazinul Flanco World în Târgu Mureş. Investiţia în această unitate este de peste 800 de mii de euro. Magazinul are o suprafaţă de 1.800 mp, din care 1.400 sunt destinaţi spaţiilor de vânzare. Reţeaua Flanco are 98 de magazine. Primul Flanco World a fost inaugurat în noiembrie 2005 la Braşov. Grupul Flamingo International cuprinde patru lanţuri de retail: Flanco, Flanco World, Flamingo şi Future Shop şi FDC, o companie de distribuţie a produselor IT.