Filmul Slumdog Millionaire („Vagabondul Milionar”) a dat lovitura la cea de-a 81-a ceremonie de decernare a premiilor Oscar, care a avut loc în aceasta dimineata, la Kodak Theatre, in Los Angeles.

Aproape ca actiunea din Slumdog Millionaire s-a repetat in aceasta dimineata cand o productie cu un buget extrem de „sarac” a reusit  sa castige nu mai putin de 8 premii Oscar. Filmul prezinta traseul parcurs de Jamal Malik de la saracie extrema la bogatie extrema.

Slumdog Millionaire a fost produs cu doar 15 milioane de dolari, in timp ce „Strania Poveste a lui Benjamin Button” a luat doar 3 premii Oscar avand un buget de 10 ori mai mare.

Milk, cu un buget estimat la 15 milioane de dolari a plecat acasa cu doar doua statui, in timp ce Frost/Nixon nu a reusit sa ia niciun premiu Oscar in  ciuda unui buget de 25 de milioane de dolari.

Titlul de cel mai bun film de animatie pe care si l-a revendicat Wall-e a costat destul de mult: 180 de milioane de dolari, iar The Reader a trebuit sa plece acasa cu doar un premiu in ciuda bugetului de 32 de milioane de dolari pe care l-a avut.