Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a susținut, într-o postare pe Facebook, că veniturile angajaților din sistemul de sănătate ar putea scădea substanțial ca urmare a aplicării OUG 114/2018, celebra Ordonanță pe lăcomie. El a prezentat fluturașii de salariu ai unei asistente medicale de la Tulcea, care a pierdut în ianuarie 2019, raportat la septembrie 2018, 765 de lei.  „Veniturile nete din spitale vor suferi de pe urma lăcomiei PSD-ALDE. OUG 114/2018 – Ordonanța pe lăcomie PSD-ALDE, alături de alte limitări, ar putea face ca jumătate dintre angajații din sănătate să sufere scăderi ale veniturilor nete salariale comparativ cu ultimele luni ale anului trecut”, scrie Vlad Voiculescu, într-o postare pe contul său de Facebook. 

Acesta prezintă și fluturașii de salariu ai unei asistente medicale de la Tulcea, angajată la Unitatea de Primiri Urgențe, fluturași furnizați de Sindicatul „Solidaritatea Sanitară”: „În luna septembrie 2018, aceasta a avut un venit net de 6.120 lei, iar începând cu ianuarie 2019, pentru aceleași condiții de muncă, aceasta va primi 5.355 lei, suferind o pierdere salarială netă de 765 lei!”. „Primii afectați nu vor fi medicii, ci toți ceilalți angajați ai spitalelor. De condițiile din spital, de bugetele insuficiente și de corupția din sistem vor suferi însă cu toții, în primul rând pacienții!”, mai scrie Voiculescu.
Aproximativ 200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean Tulcea au protestat, miercuri dimineaţă, în curtea unităţii, fiind nemulţumiţi de faptul că veniturile le-au scăzut faţă de luna precedentă, în unele cazuri chiar şi cu 1.000 de lei. „Cei mai afectaţi sunt cei care fac ture în weekend, dar la toţi ne-au scăzut salariile. Spre exemplu, unei asistente de la UPU sau ATI i-a scazut venitul lunar şi cu 1.000 de lei, dar şi cei de la TESA au fost afectaţi. Mie personal mi s-a redus venitul cu 200 de lei. Aşteptam o creştere cu 400 lei, conform a ceea ce a promis Guvernul, este vorba de creşterea cu 25 % pentru noi cei care nu am fost puşi pe grila 2022”, a declarat liderul sindicatului Tesa-Med din cadrul unităţii spitaliceşti, Marcel Iordache, potrivit News.ro. El a explicat că managerul Spitalului Judeţean Tulcea le-a transmis că trebuie să se încadreze în prevederile legislative actuale, de limitare la cel mult 30 la sută a sporurilor, indemnizaţiei de hrană, compensaţiilor, primelor şi premiilor.