UPDATE 2
Circa 300 de persoane s-au strâns la Palatul Cotroceni și protestează. Jandarmii sunt nevoiți să intervină.
Un protestatar a fost ridicat de jandarmi.

 

UPDATE
Noua ordonanță a fost deja publicată în Monitorul Oficial nr 101.

 

Urmează publicarea în Monitorul Oficial și trimiterea Ordonanțelor către Parlament.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, ieșit din ședința de guvern, a declarat că „primul punct discutat a fost desecretizarea stenogramelor și apoi Ordonanța care a fost abrogată”.

Florian Bodog a afirmat și că ministrul Justiţiei, Florin Iordache, nu şi-a dat demisia în cadrul şedinţei de guvern: "nu şi-a dat demisia. Este ministru!", a spus acesta, răspunzând întrebărilor presei.

Comunicatul Guvernului arată că „astăzi, în cadrul ședinței de Guvern s-a aprobat proiectul de Ordonanță de Urgență pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal şi al Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală.
De asemenea, în cadrul aceleiași ședințe a fost aprobat Memorandumul cu tema Aprobarea declasificării stenogramelor cuprinzând dezbaterile din şedinţele  Guvernului desfăşurate la data de 18.05.2016 (extras) şi la data de 31.01.2017 (integral). Informațiile vor fi făcute publice astăzi pe site-ul Guvernului.
Prim-ministrul Sorin Grindeanu a cerut ca în perioada imediat următoare Ministerul Justiției să demareze de urgență dezbateri publice cu toate partidele politice și cu societatea civilă pe tema subiectelor din ordonanța care a fost abrogată astăzi. Totodata, premierul a solicitat ministerului de resort parcurgerea tuturor etapelor pentru a avea un proiect de lege care care să pună în acord deciziile Curții Constituționale, Directivele europene, Codul Penal și Codul de Procedură Penală, în vederea dezbaterii acestuia în Parlament.”

În ciuda anunțului privind abrogarea OUG 13/2017, cele aproape 1.000 de persoane care protestează în Piaţa Victoriei declară că protestele vor continua cel puțin până la publicarea Ordonanței de abrogare în Monitorul Oficial. Majoritatea manifestanţilor cer şi demisia Guvernului. 

Protestatarii poartă pancarte pe care scrie „Atâtea relaţii de distrus, dar voi aţi ales să distrugeţi România”, „Te-as arunca în închisoare, cu toată puterea din mine, că doar Dragnea fost de tine”, „PSD+ALDE = hoţie, minciună, manipulare”, „Demisia de onoare, alegeri cu oameni iubitori de ţară”,„Ce fac eu cu alocaţie de 82 de lei? Ce faceţi voi cu 45.000 de euro?”.