Dacă în lunile ianuarie-februarie, PNL avea 38%, până în aprilie au scăzut 4 procente, până la 34% și acum au scăzut iar până la 32%. În tot acest timp, social-democrații profită de criza de sănătate și strâng procente. Dacă în ianuarie-februarie PSD avea 27%, în aprilie au urcat până la 29%, iar în luna mai au stagnat, relatează stiripesurse.ro.

În ceea ce privește plutonul II, aici se poate observa o luptă strânsă. Pro România se menține în continuare pe o poziție bună și are perspective bune să urce, PMP se consolidează ca un partid care nu prea are cum să nu facă pragul electoral, UDMR își ia votul tradițional din partea comunității maghiare, iar surpriza vine din partea ALDE care revine.

Sondajul CURS a fost realizat în rândul populației adulte, rezidentă în România, cu vârste de peste 18 ani, pe un eșantion de 986 de respondenți. Marja de eroare a sondajului la nivelul întregului eșantion este de +/- 3,1%, la un nivel de încredere de 95%. Metoda folosită pentru culegerea datelor a fost CATI (Computer Assisted telephone Interviewing).