Președintele PNL, Ludovic Orban, i-a cerut premierului Viorica Dăncilă că viitoarea propunere de comisar european din partea României să fie făcută doar cu acordul președintelui Klaus Iohannis și a Parlamentului de la București.

”Propunerea Guvernului condus de Viorica Vasilica Dăncilă pentru funcția de comisar european în persoana Rovanei Plumb a făcut România de rușine în Europa. În ciuda repetatelor solicitări din partea noastră de a retrage candidatura total nepotrivită a Rovanei Plumb, Viorica Dăncilă s-a încăpățânat să susțină o fidelă executantă a ordinelor de partid promovată de Liviu Dragnea în cea mai importantă funcție destinată României la nivel european. Votul de astăzi al Comisiei juridice din Parlamentul European reprezintă un dezastru pentru actualul Guvern, care a ignorat toate avertismentele primite din partea partenerilor europeni”, arată Orban într-un comunicat de presă.

El a arătat că Rovana Plumb și a sa candidatură a fost contestată încă de la început din cauza problemelor de integritate, fiind cea pentru care PSD a blocat ancheta penală printr-un vot politic în Parlament.

„La aceasta s-au adăugat contradicțiile din declarația de avere și interese, precum și incapacitatea de a demonstra cheltuirea legală a unor sume de bani declarate ca împrumuturi în campania pentru europarlamentare”, a mai spus Orban.