Premierul desemnat Ludovic Orban a atras atenţia că dacă Guvernul propus de el nu va fi votat, va fi o situaţie dezastruoasă pentru România: rectificarea bugetară nu va putea fi efectuată, vom rămâne fără bani de salarii şi indemnizaţii, dar se vor pierde şi banii europeni alocaţi pentru diferite proiecte.

„Este nevoie urgent de o rectificare bugetară pentru că altfel riscăm ca pe finalul anului să nu mai fie bani de salarii, pentru indemnizații pentru persoanele cu handicap, etc. Suntem în riscul de a pierde bani europeni, până la sfârșitul anului. Este nevoie de instalarea guvernului cât mai rapid pentru a nu pierde sute de milioane de euro”, a declarat liderul PNL.

Ludovic Orban a vorbit şi despre situaţia din domeniul ordinii publice, astfel încât să nu se ma ajungă vreodată în situaţia de pe 10 august 2018.

„Situația în domeniul ordinii publice a ajuns într-un punct critic. Este nevoie de măsuri urgente pentru Poliție, Jandarmerie pentru ca aceste instituții să nu mai fie gardieni ai puterii, ci apărători ai drepturilor și libertăților cetățeanului. Este pe agenda noastră de priorități desecretizarea dosarului privind violențele din 10 august”, a mai precizat premierul desemnat Ludovic Orban.