Potrivit premierului, regulile pe care românii trebuie să le respecte sunt unele foarte simple, iar în prezent obiectivul principal al Guvernului este ca acest lucru să se întâmple cu adevărat.

„Obiectivul nostru este să convingem cât mai mulţi români să se ferească, să respecte nişte reguli simple: să porţi mască în spaţii închise, să eviţi chiar afară dacă eşti un contact apropiat cu o persoană, că se ştie cum se transmite virusul.

(…) Trebuie să respecţi nişte reguli simple de igienă – să te speli pe mâini, să te dai cu cu dezinfectat, nu e nimic complicat, sunt lucruri simple”, a spus premierul la B1 Tv.

Totodată, Orban a mai precizat că există o tendință în rândul populației să nu respecte aceste reguli, însă trebuie conștientizată gravitatea situației.

”E adevărat că există, aşa, o tendinţă din partea unora de a nu respecta regulile, un spirit de frondă, dar toate acest reguli nu sunt inventate de cineva ca să facă rău cuiva, ci dimpotrivă, aceste reguli sunt necesare pentru a te proteja pe tine şi pe cei din jur de infectare”, a mai spus Ludovic Orban.