„Am discutat în zona religioasă cu Preafericitul Pariarh și alți lideri religioși. Le-am spus că vom deschide la un moment dat bisericile, dar această decizie trebuie luată cu precauții maxime și într-o perioadă în care nivelul de răspândire a virusului este foarte scăzut. La biserică este un spațiu închis, unde oamenii stau înghesuiți. Să fim serioși, nu poți să te duci cu jandarmii să verifici măsurile de distanțare. Este o chestiune și de autoreglementare din partea bisericii. (…)

Preoții nu pot să țină slujbele cu mască pe figură. Cei care cântă în cor nu pot să cânte cu mască pe față. Dacă unul e bolnav, ii îmbolnăvește pe toți. Eu am încredere in biserici că au puterea de organizare. Pe de altă parte, este încă acest virus”, a declarat Orban la B1 TV.

Ce spunea Rareș Bogdan și Nelu Tătaru

Pe de altă parte, europarlamentarul liberal spunea tocmai invers și anunța că redeschiderea bisericilor este un lucru foarte important pentru majoritatea românilor, iar acest lucru se va întâmpla foarte curând. Acesta puncta faptul că deși nu se știe data exactă și înțelege precauția ministrului Sănătății în această privință, în viitorul apropiat oamenii vor avea o surpriză plăcută pentru că bisericile se vor redeschide.

„Cred că pentru noi cei care mergem la biserică duminică de duminică era important. Eu înțeleg și precauția domnului Tătaru, se analizează. În viitorul foarte apropiat se vor deschide bisericile. Oamenii care participă la biserică vor avea o surpriză plăcută”, declara Rareș Bogdan.

Nelu Tătaru avea însă aceeași părere ca premierul Orban. Ministrul Sănătății declara în urmă cu câteva zile că redeschiderea bisericilor nu este posibilă din cauza evoluției epidemiologice și a transmiterii crescute a virusului printre oameni.