Premierul Victor Orban a fost catalogat drept ”Orbanul bun al Europei”, într-un interviu pe care șeful Executivului l-a acordat pentru agenția de știri americană Bloomberg.

”Poate că noul premier al României împarte același nume de familie cu liderul maghiar anti-imigranți Viktor Orban, dar asemănările dintre ei se opresc aici”, se arată în materialul celor de la Bloomberg.

Potrivit sursei citate, premierul urmărește să întoarcă țara spre valorile Uniunii Europene prin eliminarea populismului și chiar s-a referit la el spunând că este Orbanul bun, subliniind ideologiile contrastante cu vecinul său de la Budapesta cu care vrea totuși să păstreze legături cordiale. Orbanul României are multe de făcut. Ultimul guvern a semănat mai mult cu cele din Budapesta sau Varșovia, care au determinat UE să le aplice sancțiuni fără precedent pentru încălcarea valorilor democratice. După ce a preluat funcția în noiembrie, Orban, în vârstă de 56 de ani, a încercat să anuleze politicile controversate ale administrației anterioare care înlesneau pedepsele pentru oficialii care călcau strâmb și pălmuiau băncile cu o taxă de lăcomie”, mai notează Bloomberg.

Cum este descris premierul

Orban a vorbit în interviu despre deficitul bugetar, alegerile anticipate și reducerile cheltuielilor inutile din bugetul de stat, dar și despre accentul pus pe investiții și obiectivul adoptării monedei euro.

Orban este descris de jurnaliștii Bloomberg ca fiind: ”unul dintre cei mai săraci premieri din istoria României, potrivit declarației sale oficiale de avere.