Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în România. Ultimul anunț al premierului Ludovic Orban este extrem de grav, în condițiile în care numărul de infectări crește într-un ritm accelerat.

Orban anunță dezastrul

Premierul Ludovic Orban spune că ar putea fi introduse noi măsuri de restricție de la 1 august. Printre acestea, limitarea programului cluburilor și teraselor în anumite zone și introducerea obligativității purtării măștilor în spațiile deschise aglomerate.

„Singurele discuții sunt legate de limitarea programului la cluburi și terase, dar numai în anumite zone unde e gradul de răspândire mai mare, deci nu la nivel național, este vorba de măsuri un pic mai clare legate de plaje, pentru că și pe plaje există un risc epidemiologic mare, iar acolo propunerea e să se elimine excepția legată de persoanele aparținând unei familii, să fie regula de distanțare aplicată tuturor, cu excepția copiilor.

De asemenea, e discuția legată de posibilitatea introducerii obligativității purtării măștilor în spații deschide aglomerate”, a declarat Ludovic Orban.

Mai mult, urmează o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. „Specialiștii deja au formulat niște propuneri de care noi vom ține cont și cel mai probabil azi (marți – n.r.) va fi CNSU și miercuri ședință de guvern în care, dacă e necesar, vom modifica hotărârea referitoare la starea de alertă pentru a interoduce noi măsuri”, a precizat premierul.