Premierul Ludovic Orban a dat ordin clar. S-a aflat cum se va face carantinarea zonelor roșii, acolo unde sunt mari probleme și explozie de noi cazuri de coronavirus.

Orban a dat ordin!

Pandemia de coronavirus face ravagii în România. În ultimele 24 de ore, s-a depășit numărul de 3000 de cazuri de infectare cu coronavirus. S-a vorbit despre o nouă stare de urgență, dar premierul a decis să se ia altfel de măsuri. Nu se va mai carantina un județ întreg, doar localitățile unde sunt mari probleme.

„Nu mai vreau să carantinăm un județ întreg în același timp. Să carantinăm doar localitățile unde sunt probleme mari, acolo unde a sărit mult numărul de noi cazuri. Nu are rost să carantinăm un județ întreg. Luăm măsuri clare, în localitățile cu probleme”, a explicat premierul, la începutul ședinței de Guvern.

Dar asta nu e tot. Ludovic Orban i-a dat ordin și ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. I-a trasat obiective clare și imediate pentru spitale.

„Să creșteți numărul de paturi de la Terapie Intensivă. E absolut necesar, cât mai repede. DSP-urile să fie monitorizate mai atent. Să fie monitorizate persoanele asimptomatice.

De asemenea, în comunicarea publică trebuie să fim foarte limpezi, foarte clari. Cu cât reușim să controlăm răspândirea virusului, cu atât viața este mai normală, economia e mai puțin afectată și nu trebuie să impunem restricții care să afecteze derularea vieții în condiții de normalitate. Aici cu DSP-urile am clarificat problema cu creșterea numărului de posturi. O mie de posturi la DSP-uri și o mie de posturi ambulanță”, a spus premierul Ludovic Orban.