Acum a sosit timpul ca, după anunțul emis de orașul Viena și de Camera de Comerț din Viena potrivit căruia vor ajuta în mod direct companiile pentru a depăși criza provocată de pandemia de coronavirus, să se facă primele investiții. Mijlocul comun, programul „Stolz auf Wien” achiziționează acțiuni la Frey Wille și Adamol. Alte investiții sunt în curs de desfășurare.

Adamol este un distribuitor de uleiuri minerale care privește în urmă la peste 100 de ani de istorie a companiei și este specializat în lubrifianți și uleiuri de motor, iar Frey Wille lucrează în sectorul bijuteriilor. „Stolz auf Wien” se limitează la investiții de maximum 20% și la o injecție de capital de maximum un milion de euro. „Scopul este de a stabiliza aceste companii și, astfel, de a asigura locuri de muncă”, a declarat într-o emisiune primarul Michael Ludwig (SPÖ – Partidul Social Democrat din Austria).

Consilierul pentru finanțe al orașului, Peter Hanke (SPÖ), a adăugat că inițiativa încurajează companiile cu un nivel ridicat de relevanță pentru Viena să investească în viitorul lor. Companiile eligibile pentru participare trebuie să reprezinte o parte importantă a identității Vienei, să demonstreze importanță economică, să aibă o relevanță ridicată pentru strategia economică și de inovare Viena 2030 și să asigure un număr relevant de locuri de muncă, subliniază managementul orașului, arată site-ul austriac Der Standard.

Capitala Austriei asigură 20 de milioane de euro pentru campanii. În plus, Camera de Comerț din Viena, băncile Bawag, Erste Bank, Bank Austria și fundații vieneze private aduc un capital de alte 20 de milioane de euro. Acțiunile urmează să fie vândute din nou după cel mult șapte ani, fiind verificate de un consiliu consultativ care include politicienii și experții Franz Vranitzky, Christian Konrad și Erich Hampel.