Oraşul Murgeni a fost declarat zonă specială de siguranţă publică de către conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, după ce în zonă au avut loc o serie de conflicte între unele clanuri de romi.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, s-au suplimentat forţele de ordine care efectuează patrulări în zonă, având în vedere că exista riscul ca violenţele să escaladeze.

„Având în vedere riscul criminogen, pe raza UAT Murgeni a fost constituită o zonă specială de siguranţă publică, fiind suplimentate efectivele de ordine şi siguranţă publică. În zonă sunt mobilizaţi poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali”, a declarat, duminică, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

În cursul săptămânii trecute a avut loc un conflict între membrii unor clanuri de romi din oraşul Murgeni, aproape 200 de persoane bătându-se pe străzi. Conflictul a fost provocat de membrii unui clan ce tocmai se intorseseră din Franța. Membrii clanurilor Sandu şi Murui din Murgeni s-au acuzat reciproc, afirmând că şi-au chemat ajutoare din străinătate pentru a-şi pune la punct rivalii.

Scandalul a fost aplanat în urma intervenţiei mai multor echipaje de poliţie şi jandarmi şi a unor luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale. În urma conflictului, trei persoane au suferit vătămări corporale, fiind transportate la o unitate medicală de pe raza municipiului Bârlad, în vederea primirii de îngrijiri medicale.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au deschis în acest caz un dosar penal tentativă la omor, uz de armă fără drept, tulburarea liniştii şi ordinii publice, loviri şi alte violenţe.