Autoritățile au interzis circulația mașinilor în centrul acestui oraș. Drept urmare, a scăzut numărul accidentelor rutiere, iar pietonii au din nou libertate de mișcare. 

Traficul rutier nu mai este acum o problemă pentru cei 83 de mii de locuitori din Pontevedra, un oraș din nord-vestul Spaniei, unde pietonii au prioritate în zonele care odinioară erau destinate mașinilor.
Până acum 8 ani, circulația ocupa 75 la sută din spațiul public și orașul era traversat zilnic de 100 de mii de autovehicule.

Miguel Anxo, primar Pontevedra: „Acest oraș era incomod, agresiv, periculos și zgomotos. Mașinile alungau locuitorii din orașul lor drag.”

Soluția aplicată de autorități a fost drastică și nu a fost primită bine la început, dar în ciuda protestelor, primăria a decis să schimbe infrastructura. Majoritatea străzilor au devenit pietonale și acum singurele nemulțumiri vin din partea unora dintre comercianți.

Rezultatele benefice sunt evidente. Pe lângă faptul că poluarea a scăzut, înainte se înregistrau până la 4 morți pe an provocate de circulația rutieră, iar acum nu mai există accidente.

SURSA: TVR