”Am cerut o situaţie comparativă a taxelor şi impozitelor locale în Timişoara faţă de cele din alte oraşe comparabile cu Timişoara, pentru că trebuie să pregătim proiectul de Hotărâre de Consiliu Local pentru fiscalitatea pe anul 2018. Din această analiză, am constatat cu satisfacţie că avem cotele cele mai mici din ţară. Pe aceeaşi linie vom merge şi anul viitor”, a afirmat Nicolae Robu. 

Conform lui Robu, pentru activităţile culturale se va menţine cota zero de impozit, pentru a asigura accesul la actul cultural a cât mai multor cetăţeni, având în vedere şi proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021. 

Edilul a subliniat că, din anul 2012, de când a devenit primar, au scăzut taxele şi impozitele tot timpul, cu excepţia unora care au majorate prin legislaţia naţională şi a dat asigurări că municipalitatea timişoreană va promova şi în 2018 aceeaşi fiscalitate redusă. 

În schimb, el a menţionat ”taxa pe paragină”, respectiv impozitele pe clădirile neîngrijite, unde cota majorărilor este de 500%, similar cu alte oraşe mari din ţară, care au clădiri de patrimoniu ce trebuie îngrijite.

AGERPRES