Operatorii telecom Orange, Vodafone şi Cosmote au anunţat reducerea tarifelor de roaming, în conformitate cu noile reglementări adoptate luni de Consiliul de Miniştrii al Uniunii Europene.

Regulamentul privind serviciile de roaming din UE vor intra în vigoare de la 1 iulie si vizează ieftinirea mesajelor text şi a traficului de date în roaming pe teritoriul celor 27 de state membre, potrivit Mediafax.

Orange, Vodafone şi Cosmote – tarife similare

Cei trei operatori, Orange, Vodafone şi Cosmote s-au alineat deja noilor reglementări impuse de Uniunea Europeană.

Astfel, în urma reducerilor aplicate, cele trei companii telecom vor avea tarife similare. Clienţii vor plăti 0,43 euro/minut pentru apelurile iniţiate în ţările membre ale Uniunii Europene, 0,19 euro/minut pentru apelurile primite şi 0,11 euro pentru mesajele scrise trimise.

Orange, reduceri din 15 iunie

Orange oferă noile tarife din 15 iunie, cu 2 săptămâni mai devreme faţă de data la care acestea intră în vigoare prin reglementarea europeană, clienţilor care îşi vor activa opţiunile Permis de Vacanţă sau Favourite Countries.

Tarife mai mici şi la Vodafone

Vodafone România a anunţat reducerea tarifelor standard de roaming (prin Vodafone World) pentru serviciile de voce şi SMS, în ţările Uniunii Europene, din data de 16 iunie.

Clienţii Vodafone vor beneficia de noile tarife pentru SMS-urile, apelurile efectuate şi pentru apelurile primite nu doar în statele membre ale Uniunii Europene, ci şi în ţările din Spaţiul Economic European (EEA) – Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, precum şi în Elveţia, anunţă operatorul telecom.

De asemenea, Vodafone introduce şi un nou mod de tarifare a apelurilor în roaming, efectuate şi primite în spaţiul european. Astfel, apelurile iniţiate în Uniunea Europeană, în spaţiul EEA şi în Elveţia către destinaţii din aceleaşi teritorii vor fi tarifate la secundă după primele 30 de secunde, iar pentru apelurile primite în aceste ţări clienţii Vodafone vor beneficia de tarifare la secundă

Vodafone va reduce tarifele de acces la internet şi poştă electronică, prin soluţiile BlackBerry şi Windows Mobile E-mail, în ţările membreu UE, EEA şi Elveţia, la 5 euro/MB, fără TVA.

Cosmote reduce tarifele cu 75%

Cosmote România a anunţat, de asemenea, că, începând cu 1 iulie, îşi va modifica planul tarifar Roaming Avantaj pentru servicii de voce şi SMS precum şi tarifele de roaming pentru GPRS. Modificările se referă inclusiv la scăderea anumitor tarife cu până la 75%.

În urma implementării acestor măsuri, anumite categorii de tarife pentru apeluri, mesaje scrise şi transfer de date în Uniunea Europeană vor scădea cu până la 40% (voce), 63% (SMS), respectiv 75% (date).

Potrivit Mediafax, regulamentul privind serviciile de roaming în UE, propus de Comisia Europeană în luna septembrie a anului trecut şi avizat de Parlamentul European în aprilie 2009, a trecut astfel de aprobarea finală şi va intra în vigoare la 1 iulie, a anunţat luni executivul blocului comunitar.

DETALII:
Citeşte şi Marketing de nevoie.