Orange a lansat astăzi un un serviciu gratuit prin care clienţii îşi pot stabili anumite praguri pentru consumul de date în roaming în ţările Uniunii Europene şi prin intermediul căruia sunt informaţi atunci când se apropie de pragul ales

De la 1 martie, clienţii Orange pot opta pentru activarea serviciului Data Traffic Control. Clienţii care solicită activarea serviciului pot alege praguri de consum care variază între 12,5 MB (echivalentul a 50 de euro, conform tarifelor standard în U. E.) şi 50 MB.

În plus, atunci cand ating 70% şi respectiv 100% din acest prag, vor primi câte un mesaj scris de notificare, ce poate fi însoţit de suspendarea serviciului de date mobile, în funcţie de opţiunea clientului. Începând cu 1 iulie, Orange va activa automat serviciul pentru toţi clienţii săi, în conformitate cu prevederile Uniunii Europene.

Vodafone, praguri de notificare între 40 şi 500 de euro

Utilizatorii serviciilor de date mobile Vodafone în roaming au posibilitatea de a alege o opţiune de notificare cu sau fără întreruperea serviciului, la atingerea valorii prestabilite. Pragurile de notificare variază de la 40 de euro până la 500 de euro, valori fără TVA.

Clienţii Vodafone care până la 1 iulie 2010 nu optează pentru una din variantele de notificare disponibile vor beneficia automat de opţiunea standard de notificare, ce include alerta prin SMS la atingerea pragului de 40 de euro, cu posibilitatea de a prelungi sesiunea de date peste valoarea de 50 de euro.

Toţi operatorii de telefonie mobilă sunt obligaţi ca de la 1 martie să ofere clienţilor un mecanism de întrerupere a conexiunii de date în roaming în UE când factura ajunge la 50 euro, în cazul în care aceştia nu au optat pentru o limită superioară, conform reglementarilor europene privind serviciile de roaming. Mai multe informaţii aici

SURSA: Orange