Operatorul de telefonie mobilă va lansa în Slovacia această televiziune în rezoluție High Definition, din 15 august 2018. Până acum, Liga Campionilor a fost difuzată în Slovacia de serviciul public de televiziune RTVS și de Digi Sport. Din toamnă, aceste canale slovace nu vor mai difuza Liga Campionilor. 

Drepturile pentru Liga Campionilor în Republica Cehă și Slovacia au fost câștigate de O2, operatorul ceh cu care Orange a negociat deja pentru piața slovacă. Astfel, televiziunea Orange Sport va avea sediul Praga, iar O2 va furniza serviciile tehnice pentru noul post tv. Orange Slovacia nu a dorit sa precizeze suma pentru care a primit drepturile de difuzare ale Ligii Campionilor.

Potrivit operatorului, canalul va fi disponibil pentru clienții Orange TV prin fibră optică, dar și prin intermediul propriului serviciu de televiziune prin satelit, precum și prin Internet. Cei mai multi clienți ai serviciilor de televiziune ale Orange din Slovacia recepționează canalele din grilă prin intermediul fibrei optice. 

Potrivit websiteului Orange din Slovacia, aceste servicii prin fibră optică sunt disponibile pentru 385 de mii de locuințe din Slovacia. În plus față de Liga Campionilor, Orange Sport va difuza meciurile ligilor de fotbal cehă și slovacă, Liga Cehă de hochei pe gheață, Euroliga de baschet și MMA Combat. Orange a mai precizat ca nu exclude posibilitatea de a lansa în Slovacia și o televiziune de sport în Ultra HD, dar nu a oferit mai multe detalii. 

Canale proprii şi în România

Gervais Pellissier, CEO adjunct al grupului Orange, declara în 2016 pentru revista Capital că este posibilă lansarea unor canale proprii şi în România.. „În primul rând, Orange va investi pentru a sprijini industria de film românească aşa cum facem în Franţa şi Polonia. În al doilea rând vom îmbunătăţi relaţiile cu producătorii de conţinut străin pentru a lansa servicii împreună cu HBO şi Netflix. În ceea ce priveşte conţinutul produs local, dacă vom dori să continuăm strategia TV trebuie să investim. Nu am luat încă o decizie. Am putea lansa unele canale TV. Nu vrem să investim în canale generaliste, de ştiri, ci în canale de divertisment“, declara Pellissier.

Compania românească RCS&RDS a fost prezentă pe piaţa slovacă până în 2013 când a vândut operaţiunile către Deutsche Telekom. Digi Slovacia avea circa 270.000 de abonaţi la serviciile de cablu TV şi internet.

 

Sursă: HD Satelit