Cele mai noi smartphone-uri disponibile deja în magazinele Orange sunt: Samsung Omnia735, Sony Ericsson Xperia X8, BlackBerry Curve 3G 9300, HTC Desire HD sau Nokia E5.
Primele 3 modele pot fi achiziţionate începând de la 69 euro împreună cu un abonament de voce de minimum 20,84[1] euro. La acesta se adaugă opţiunea My Smartphone de 9,73 euro, respectiv opţiunea BlackBerry 12. HTC Desire HD este la ofertă începând de la 199 euro împreună cu un abonament de voce de cel puţin 20,84 euro şi opţiunea My Smartphone de 9,73 euro. Tariful de început pentru telefonul Nokia E5 este de 160 de euro pentru un abonament de voce de minimum 12,5 euro.
Joi, Orange va lansa şi cel mai nou telefon de la Research In Motion – BlackBerry Torch 9800, un telefon cu un design elegant şi cu caracteristici tehnice deosebite. Primul BlackBerry cu touchscreen este unul de tip „slide” ce combină perfect experienţa ecranului virtual cu trackpad optic şi tastatură QWERTY. Totodată, noul sistem de operare BlackBerry 6 permite o navigare mult mai uşoară pe internet şi între aplicaţii, funcţii multimedia avansate, precum şi acces integrat la reţele sociale.
Smartphone-ul se adresează atât celor ce au o viaţă socială foarte activă, cât şi clienţilor business, ce vor regăsi în acest model toate aplicaţiile BlackBerry, atât de apreciate în mediul de afaceri. BlackBerry Torch 9800 va putea fi achiziţionat începând de la 379 euro. Preţul este valabil împreună cu opţiunea BlackBerry 18 pe 24 de luni activată împreună cu un abonament existent sau cu unul nou.
„Vânzările de smartphone-uri s-au dublat în primele 9 luni ale anului comparativ cu perioada similară din 2009, iar numărul de clienţi care utilizează date mobile a ajuns la peste 3 milioane. Aşadar, vorbim despre un segment de piaţă în plină ascensiune. Vrem să îl dezvoltăm şi să îl facem mai accesibil pentru toată lumea printr-o gamă diversificată de telefoane, la preţuri începând de la 29 euro.” a declarat Petre Dobrescu, Product Division Manager Orange România.
În următoarele săptămâni Orange pregăteşte lansarea a încă două noi smartphone-uri: Nokia N8 şi Nokia C7.