Alături de expansiunea în Africa şi Orientul Mijlociu, noul serviciu bancar online reprezenta un motor important de creştere pentru cel mai mare operator francez de telecomunicaţii, care şi-a propus să atragă două milioane de clienţi la Orange Bank în decurs de zece ani. În prezent, cele mai mari bănci online din Franţa, ING Direct şi Boursorama, divizie a Societe Generale, au deja aproximativ un milion de clienţi fiecare. 

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat decizia şi a precizat că Orange Bank trebuie „să extindă şi să adâncească faza de testare” a noului său serviciu bancar online. 

Un reprezentant al sindicatului CFE-CGC, Sebastien Crozier, a dezvăluit că s-au înregistrat unele probleme la faza de testare. 

În prezent, aproximativ 2.000 de angajaţi ai Orange din Franţa testează şi utilizează aplicaţia. Ulterior, serviciile Orange Bank vor fi extinse în Spania şi Belgia. 

„Pentru această bancă am reinventat modalităţile de utilizare: deschiderea de conturi posibilă cu documente scanate, transferul de bani via SMS, efectuarea de plăţi prin telefon”, declara luna trecută Stephane Richard. Potrivit acestuia, Orange Bank îşi va extinde ulterior oferta şi pe segmentul creditelor şi asigurărilor, iar obiectivul este ca acest serviciu să înregistreze profit după patru-cinci ani. 

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este prezent în 209 de ţări, are 247 de milioane de clienţi, dintre care 185 de milioane abonaţi la serviciile de telefonie mobilă. Compania este lider de piaţă în România, cu 10,338 milioane de clienţi la finele anului trecut.
Sursa: Agerpres